Rüyâ mı Gerçek mi?

Eveeeeet. Bazı yazılarımda evet ile başladım belki ama bu yazı için uzun bir evet çektim. Çünkü gerçekten bu yaz öyle garip veya hızlı gelişmeler oluyor ki nereden nasıl neyi yazacağımı bilmiyorum. İlk önce başlıktan da anlaşılacağı üzere bazen öyle anlar gelir ki acaba rüyada mıyım veya ne olur rüya olsun dediğimiz zamanlar vardır. İşte bu 2017 yazında da bazı gelişmeler var ki acaba rüya mı demeden geçemiyor insan. Aslında en son bayramda aldığım yazımdan sonra bu gelişmelerin ayrıntısına yer verip bir yazı paylaşmıştım. Her ne kadar yazıyı paylaşmaya çekinsemde taslak olarak bile dursun istedim fakat nasıl oldu ise bu yazıları yazarken sürekli kayıt yaptığı için yazının çoğu silinmiş bende tamamen yayından kaldırdım. Bu bahsettiğim mesele alçak fetö yüzünden abimin tutuklu yargılanma kararı ile ilgili. Bu olay bizim ailede öyle şok etkisi meydana getirdi ki bu günleri unutacağımı sanmıyorum. Özellikle annemin ağlayışı ile uyandığım günler çok üzüntü verici günlerdi. Açıkçası şu an pek bir şeyin değiştiğini söyleyemem ama annem inşallah daha iyi. Yani inşallah iyidir. Çünkü bende artık bir süre yanında olup teselli edemeyeceğim. Çünkü bana da yarın gece askerlik yolu göründü. İnşallah çarşamba günü de teslim oluyorum. Çok geç bile kaldım ama nasip bu zamana imiş. Özellikle 2017 yılı annem ve babam için zor bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Babamın kışın soğuk algınlığını zor atlatması ve bu gelişen olaylarla iyice halsiz düşmelerine neden oldu. Öyle zor geliyor ki onları halsiz bitkin görmek. Alla uzun ve sağlıklı ömürler versin başımızdan eksik etmesin inşallah onları.

Bu yazı şöyle kısadan özet geçecek olursam. Zaten soğuklar ve ramazanın başlamasıyla bağa göçtük. Ramazan bu sene Allah’a şükürler olsun ki çok serin geçti ve her sene olduğu gibi hemen bitiverdi. Sonrasında bayramda gelen giden ziyaretler başladı ve bu güne kadarda bu ziyaretlerle yaz bitti. Neden çünkü ramazandan bir hafta sonra abimin gözaltı kararı ile ramazanda başlayan ziyaretler daha da bir attı. Bizi yalnız bırakmayan tüm akrabalarımızdan da Allah razı olsun. Benim askerlik haberimi de sözde kimselere söylemeyip hemen gidecektim ama gelin görün ki öyle olmadı. Bayram ziyaretlerinde millet işimi gücümü fazla irdelemesin diye askere gidip gelecem diye biraz sukunet olur bu sorulardan kurtulurum düşüncesindeydim. Ama öyle bir yayıldı ki sağır sultan duydu nerdeyse. Ve iki hafta da abime ziyaret edenlerden sonra bu son iki haftada benim için gelen akrabaların maşallahı vardı. Tekrardan Allah herkesten razı olsun. Yani sonuca geleyim bu yaz öyle yoğun karman çorman geçti ki çok yorucuydu. Yine de Allah bu günlerimizi aratmasın sağlımız sıhhatimiz yerinde çok şükür. Ben yarın gece yola çıkıyorum. Ben ailemi inşallah sık sık ararım ama biliyorum ki annem ne kadar iyi gözükmeye çalışsa da en çokta abimden dolayı çok üzgün olacak içine atacak. Ben onu ararım teselli ederim ama abimle konuşup görüşmek öyle sıkıntılı ki. Onu görüş günleri bikaç dakika görmesi iyi mi gelir kötü mü gelir ondan bile emin olamıyorum.

İşte böyle zaman akıp giderken bazen öyle sıkıntılı bir an geliyor ki rüya sanıyorsun. Ama her sıkıntıdan sonra bir kolaylık vardır. Sıkıntı demeye bile çekiniyorum doğrusu en kötü zamanlar için. Buna da şükür demekten başka elden bir şey gelmiyor. Biliyorum ki Allah böyle dilemiş Hayır da Şer de ondan. O ne dilerse. Biz kullara düşen ferahlıhta azmamak sıkıntıda sabretmek.

Bu zaman içerisinde güzel şeylerde oldu tabi. Arkadaşlarım sağolsunlar onlarda yalnız bırakmadılar. Gerek abimin durumu olsun gerek askerlik olsun. Dostlarımla günübirlik kaplıcaya onun bir hafta öncesinde de işyerindekilerle Sivas’a sızır şelalesine ve çat ormanına gittik. Bu yazıda bu gittiğimiz yerlerin görüntüsüne yer vermeyi düşünüyorum. Sonra bu sene kayısı felan baya meyve sebze yönünden bereketli bir yıldı. Onunlar ilgili resimler göstereyim. Birde son olarak askerlik için tuşlu bir telefon aldım o da bugün geldi. Gelin görünki kamerasız olması lâzım ama kameralı inşallah sıkıntı olmadan kullanabilirim. Onunda resmini koyayım. Çok mükemmel bir telefon şarjı da uzun gidiyor. Herkese tavsiye ederim.

Yine yazının son anında aklıma gelmekle birlikte ramazana gün ayarlanamadığı için ramazandan sonraya kalan yeni yüzüyle HTT(Hacılar Tiyatro Topluluğu)nin çıkaracağı bir orta oyunu tarzı gösterimiz vardı. Onu da başarı ile sergilemiştik çok şükür. Hiç hayatta giymeyeceğim bir kıyafet ve tip ile izleyici karşısnda bulundum. Herşey eğlence için olduğundan dolayı her anı güzeldi. O zamanlara kadar herşey normalken böyle yoğun zamanlar geçirince tiyatroya da gölge düşmüş oldu. Onla ilgili bikaç şeyi de maalesef ki silinen yazımda yazmıştım. Böyle yazmadı mı ise bir çok şey hafızamdan siliniyor. Ama gösteri güzeldi. Onunla ilgili de inşallah bir görüntü koyayım.

Birde Şuan saç sakal şuan karışık durumdayım. Askerlik şubesine varmadan önce orada güzel bir traş olacağım. Ben resim çekinmemeyi düşünmüyordum ama herkes merak ediyor o hâlimi ve inanın bernde çok merak ediyorum:) Ama en az 7 yıldır böyle sakal bıyık dolaştığım için pek abes olacak hoş görüntü olmayacak gibime geliyor ama bakalım. Biliyorum çok yaşlandım ama beni belki bir kaç yıl genç gösterebilir:) Bazen sakal kesince insanı daha da yaşlı gösterebiliyor umarım öyle olmam:) Dolayısı ile şubeye varmadan öncesi ve sonrası bir resim çekeceğim bakalım nolcak:)

Daha fazla yazacak şeyler var biliyorum ama şuan inanın öyle yorgun bitkinimki açıkçası. Bu yazdıklarım bile bu günleri özetlemeye yeterde artar bile. Hakkınızı helâl edin. Allah’a emanet olun…

 

Yazar: sislidusler

1 thought on “Rüyâ mı Gerçek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir