11 Ayın Sultanı Ramazan

Günler geliyor geçiyor derken bir Ramazan ayına daha geldik ve yarıladık bile. Bu sene toplamda 29 gün olan Ramazan ayından tam 15 gün geride kaldı. Ve günler her ramazan ayında olduğu gibi öyle güzel ve serin geçiyor ki Allah’a hamdolsun. Bundan 8 sene evvel ramazan ayı yaz ayına, tam sıcaklara geldi felan derken neredeyse yazı da bitirdik ve artık baharda tutuyoruz bi kısmını. Çarşıda henüz durum nasıl bilmiyorum ama çevrede ramazan oldukça güzel geçiyor. İnşallah zamanla gösterişe gitmezse davetler ve misafirlikler oldukça güzel devam etmekte. Bundan 2 sene evvel aile geleneği haline gelen kardeşler arası iftar yemekleri de oldukça hoşuma gitmekte.

Birde tabi bizim geleneksel kuzenlerarası iftar yemeğimiz var 🙂 Bütün kuzenler dahil olmaksızın 4 kuzen her sene ramazanın son haftası cumartesi günü birlikte iftar yapmaktayız. Bu gelenek ise tam 11 yıldır devam etmekte çok şükür 🙂 Her sene aramızdan biri iftar yemeğini ayarlıyor. En son 2015 yılında hazırladığım davetiye kartının örneğini de hemen yan tarafta:) Her neyse konu dağılmadan ramazan ile ilgili bir şeyden daha bahsedeyim. Geçen seneden bu yana ramazan ayındaki iftar sahur ve teravih kayıtları tutuyorum. Geçtiğimiz 15  günün iftar kayıtlarını tuttum ve onu da aşağıda yer verecektim ama şuan karar verdim ki ramazan bayramındaki bir yazı ile tamamını o zaman yazarım inşallah.

Ramazan dışında sınav sonuçları henüz açıklanmadı ama en son yazımdaki sınav ile ilgili yorumumdan hemen sonra sınav soruları açıklandı ve ne kadar netlere bakmak konusunda tereddüte düşsem de, korksam da yine baştan sona netleri inceledim. Korkum geçen seneden kötğ olmasıydı. Çok şükür ki korktuğum gibi değilmiş ama çokta iyi sayıldığını da söyleyemem. Genel Kültür ve Genel Yetenek netleri neredeyse geçen sene ile aynı. Eğitimde ise 6 net kadar artırmışım gibi inşallah. Yalnız netlere baktığımda çalışmadığım yerler öyle belirli oluyor ki. Gk dan Anayasa berbat ve Eğitimden rehberlik. Eğitimde 80 sorunun ilk 40’ında 8 yanlış felan varken son 10 rehberlik sorusunda 6 yanlış var. Buda eğitim netlerimi düşürdü dolayısıyla. Puana gelince puanlar geçen seneyle aynı gibi ama eğitimden 4 puan felan artıyor gibi. Esas sonuçlar ise Cuma günü belirli olacak. İnşallah güzel sonuçlar gelir. Tabi iş bununla bitmiyor. Sınav sonucu açıklandıktan sonra sonbahar sonuna kadar öğretmen alımı olmaz sonra Alımlar belirli olacak sonra mülakat alımları sonra onun sonuçları derken gelecek sene yazı bulmaz umarım. Şansıma ben mezun olduktan sonra öğretmen alımları öyle zorlaştı ki artık daha da ağırlaşacağa benziyor. Herneyse askerliğe gelince askerlik şubesiyle görüştüm ve haziran sonunda başvuru yapıp Ağustosa da askere gideceğim inşallah. Daha öncesinde alım yapmadılar. Rabbimden hayırlısı ne ise o olsun.

Bütün bunlar olup biterken duygusal manada nasılım orasını da Allah bilir. Eskileri bu konuda yazıda daha çok yer verirken. Bu aralar böyle olmasının sebebi sanırım artık eğitimdeki “bastırma duygusu” tanımı ile hissisleşmeye bağlı aklıma getirmeme çabaları. Yaş bu kadar ilerlemişken bu mevzular ile yüz yüze iken öncelikle istediğim askerliği bitirip öğretmen atamalarını beklemek. Sonrasında aklımdan neler geçmiyor ki. Açıkcası atama sonuçları olumsuz sonuçlanırsa buralarda durma niyetinde değilim. Ama bunu aile ve çevre baskısı sonucu uygulamaya sokmak oldukça güç. Allah nasip ederde inşallah atamalar olumlu sonuçlanır da asker dönüşü bu uygulamar aklıma bile gelmez. Birde bu arada ramazan bitimine kadar küçük bir çalışmaya katılacağım ama gerçekleşirse ayrıntısını da inşallah Ramazan bayramındaki yazımda yer veririm.

Son olarak bu sene ilkbahar çok bereketliydi Allah’a şükürler olsun. Gerçek eski baharlar gibi yağmurlu günleri çok olan bir bahar geçirdik. Hatta öylle ki bağa taşınmamıza rağmen ramazanın ilk haftası soğuklardan dolayı sahuru ilçedeki evde yalnız yaptım. Ramazandan önce bağda yaptığım bir bahar kahvaltısında çektiğim videoyu da altta yer vereyim dedim. Sağlıcakla kalın Hayırlı Ramazanlar…

 

Yazar: sislidusler

1 thought on “11 Ayın Sultanı Ramazan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir